Үйректен жасалған кавурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Үйрек 230, үйрек майы 10, пияз 40, томат пюресі 10, бидай ұны 15, сарымсақ 1, ұнтақталған қызыл бұрыш 1, ұнтақталған қара бұрыш 0,1, лавр, гарнир 150, тұз.
Сипаттамасы Өңделген үйрек кесектерге кесіліп, үйрек майына қызарғанша қуырылады. Содан кейін етті кастрюльге салып, аздап су құйып, 15-20 минут бұқтырады. Пиязды ұсақтап турап, үйрек қуырылған майға салып, қызанақ пюресі қосып, тұздықты қоюланғанша қыздырады, кептірілген бидай ұнын құйып, тұздықты сорпамен сұйылтады, қызыл және қара бұрыш, лавр, тұз қосады. . Алынған тұздық үйректің үстіне құйылады және дайын болғанға дейін бұқтырылады. Қызмет көрсетер алдында үгітілген сарымсақ тұздыққа салынады. Тағамды картоппен немесе қайнатылған күрішпен безендіріңіз.