Бұқтырылған тіл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тіл 180, сары май 20, пияз 20, сәбіз 10, балдыркөк (Тамыр) 10, ұн 5, қызанақ шырыны 20, сірке суы 5, ұнтақталған қара бұрыш 0,2, лавр, картоп пюресі 150, шпинат пюресі 50, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тіл екі жағынан қайнаған майға қуырылады және шығарылады. Сол майға майдалап туралған сәбізді, балдыркөк тамырын және пиязды салып, ұн сеуіп, қуырады. Көкөністер қызанақ шырыны, сірке суымен біріктіріліп, майдалап туралған сәбіз, балдыркөк тамыры мен пияз салынады, ұн себіліп, қуырылады. Көкөністер қызанақ шырынын, сірке суын қосып, тілін салып, бәрін сорпамен немесе жылы сумен құйып, дәміне қарай тұздап, қара бұрыш, лавр қосып, баяу отта қайнатады. Дайын тілді алып тастайды, жіңішке тілімдерге бөледі, ал тұздықты електен өткізіп, сары маймен дәмдейді. Тұздық өте қалың болмауы керек. Гарнирге картоп пюресі мен шпинат пюресі беріледі.