Фламандтық карбонад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 150, сәбіз 10, ақжелкен немесе балдыркөк тамыры 5, қара бидай наны 50, сыра 150, май немесе маргарин 10, қант 1, қыша, зире, лавр, сірке суы.
Сипаттамасы Тендерлоин талшықтар бойымен 100 г кесектерге кесіледі, аздап ұрылады, қуырылады. Сол табада майдалап туралған сәбіз мен ақжелкеннің тамыры, содан кейін жіңішке туралған пияз қуырылады. Ет, көкөністер мен пиязды табаға қабаттап салып, үстіне қалың тілім нан (Қыртыссыз) салып, қышамен майлап, лавр жапырағын салып, зире сеуіп, сыраның үстіне құяды. Дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз, қажет болған жағдайда сыраны құйыңыз. Тұздық қант пен сірке суымен дәмделеді. Пісірілген картоппен бірге беріледі.