Бүйрек орысша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр бүйрегі 240 немесе бұзау, қой, шошқа еті 200, пияз 20, сәбіз 20, ақжелкен 10, тұздалған қияр (аршылған) 40, каперс 10, бидай ұны 3, томат пюресі 20, сарымсақ 1, ас маргарині 15, тұздық 50, гарнир 150, тұз.
Сипаттамасы Сиыр етінің бүйрегін кесіп, 2-3 сағат суға салып қояды, сосын үстіне салқын су құйып, қайнағанша қыздырады, суын ағызады, бүйрегін жуады, үстіне тұщы су құйып, піскенше қайнатып, қайтадан жуады. Қойдың, шошқаның және бұзаудың бүйрегі суланбайды. Пісірілген сиыр еті немесе шикі бұзау еті, қой еті, шошқа етінің бүйрегі тілімдерге кесіліп, қуырылады, содан кейін қызыл тұздықпен құйылады, тұздалады, аршылған, туралған қияр, сарымсақ, каперс, қуырылған көкөністер қосылады және бұқтырылады. Тұздықпен және гарнирмен бірге беріледі - қайнатылған картоп, қуырылған картоп немесе картоп пюресі.