Ауыл тіліндегі биточкалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 130, су 10, пияз 15, бидай ұны 6, май 10, тұз.
Сипаттамасы Сиыр еті ірі торлы ет тартқыштан өткізіледі, оған су, туралған пияз, тұз, бұрыш қосылады. Шарлар иленген тартылған етден пішінделеді, ұнға пісіріледі, қуырылады, қуырылған табаға салынады, тұздықпен (пияз немесе саңырауқұлақ соусымен) құйылады және бұқтырылады, қажет болған жағдайда сорпаны қосады. Гарнирді дайындау үшін картопты орташа мөлшердегі текшелерге турап, дайын болғанға дейін қуырады, содан кейін сәбіз, майдалап туралған пияз, қызанақ пюресі араластырып, сорпамен құйып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Бұқтырудың соңында лавр, бұрыш, тұз қосылады.