Толтырылған бауыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр немесе қой бауыры 180, пияз 30, сәбіз 30, сары май 15, тұтқыр қарақұмық ботқасы 50, лизон үшін: ұн 3, сүт 5, жұмыртқа 1/4 дана., тұздық 50, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Бауырды ұзына бойына кесіп, етінің бір бөлігін кесіп, пайда болған ойықты тартылған етпен толтырып, шеттерін шпагатпен тігеді. Фаршты келесідей етіп дайындайды: тұтқыр қарақұмық ботқасы қайнатылады, оған пияз, сәбіз, бұқтырылған және туралған бауыр, тұз, бұрыш, лимон қосылады. Толтырылған бауыр тұздықпен құйылады және дайын болғанға дейін бұқтырылады. Шөптерге себілген өз тұздығымен беріледі.