Қызыл бұрыш қосылған қаймақпен бұқтырылған тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті - 300 г, ұн - 5 г, сары май - 20 г, пияз - 30 г, томат пюресі - 30 г, қаймақ - 50 г, ұнтақталған қызыл бұрыш, ақжелкен, тұз.
Сипаттамасы (асхана: Поляк) Тауықтың ұшасын сойып, жуып, мойны мен табанын кесіп, аяғын "Қалтаға" тығып, қанаттарын арқасына қайырып, бауыр мен қарыншаның бөліктерін салады. оларға. Содан кейін ұшаны кептіреді, тұздайды (пісірерден бір сағат бұрын), ұнға себеді, майға қуырады, кастрюльге жібереді, тұздалған пиязды қосып, суға құйып, баяу отта пісірілгенге дейін қайнатады. Сұйықтық буланған кезде су құйылады. Қызанақ қосылған қаймақ құйылады, дәміне қарай қызыл бұрыш, тұз қосылады және аздап қайнатылады. Ақжелкенге себілген тұздықпен ыстық күйінде беріледі. Гарнир ретінде - шикі көкөністерден жасалған салат.