Региннен алынған рецепт бойынша қара шөп
Қосылды: 10.09.2024 1
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 шөп, кеспе - 250 г, саңырауқұлақтар - 200 г, ветчина - 200 г, ірімшік - 80 г, май - 150 г, Брюссель өскіндері - 400 г, пияз - 1 бас, ақжелкен тамыры - 2 дана, желкек - 30 г, ұн - 1 ас қасық, қаймақ - 150 мл, сірке суы-2 ас қасық, қант-1/2 шай қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жаңадан алынған қарақұйрықты суықта 2-3 күн ұстаңыз, содан кейін ұшаны өңдеп, ішін сумен сұйылтылған сірке суына малынған ас үй сүлгімен сүртіңіз. Ұшаны кастрюльге салыңыз, үстіне суық су, тұз құйыңыз, бұрыш бұршағы мен ақжелкенді салып, баяу отта пісіріңіз, қажет болған жағдайда көбікті алыңыз. Дайын қаңқаны алып тастап, сорпаны 1, 5л дейін қайнатыңыз, ағызыңыз, қайнатыңыз және сары маймен (50 г) араластырылған ұн қосыңыз, жақсылап араластырыңыз және 30 минут қайнатыңыз, содан кейін қаймақ қосыңыз, тағы 10 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. . Кеспені тұзды қайнаған суға салып қайнатыңыз, оны елекке салыңыз, суық сумен шайыңыз және кеспе мен сары май құйылған кастрюльді отқа қойыңыз. Брюссель өскіндерін тұзды қайнаған суға салып қайнатыңыз, елекке тастаңыз және сары маймен аздап қайнатыңыз. Тазартылған және жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, маймен бұқтырыңыз. Қарақұйрықтың ұшасын бөліктерге бөліп, терең табаққа салыңыз да, Брюссель өскіндерімен, май қосылған қайнатылған кеспемен, ветчинаның жұқа тілімдерімен, үгітілген ірімшікке себілген саңырауқұлақтармен безендіріңіз. Еттің үстіне аздап тұздық құйып, тұздықтың қалған бөлігін үгітілген желкек, сірке суы мен қантпен араластырып, тұздық қайығында бөлек қызмет етіңіз.