Тұмшапеште қуырылған қырғауыл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 қырғауыл, сары май - 150 г, каштан - 400 г, картоп - 500 г, жасыл бұршақ - 250 г, қант - 10 г, 2 жұмыртқа, ұн - 1 шай қасық, ет сорпасы - 1 кесе, қызыл шарап - 1/2 кесе, каштан - 25 дана, мускат жаңғағы ұнтағы - 1 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қырғауылдың ұшасын өңдеп, ішін сумен сұйылтылған сірке суына малынған ас үй сүлгімен сүртіңіз. Қырғауылды майланған кастрюльге салыңыз да, пеште қуырыңыз, ұшаны шараппен құйыңыз және қажет болған жағдайда сорпаны немесе суды қосыңыз. Қырғауыл біркелкі қызарып, ет жұмсақ болған кезде, ұшаны алып тастап, ұн (1/2 шай қасық) мен қант (5 г) қосылған сорпаны кастрюльге құйыңыз, тұздықты 10 минут қайнатыңыз және ағызыңыз. Картопты қайнатыңыз, електен ыстықтай сүртіңіз, жұмыртқа, тұз, мускат жаңғағы ұнтағы мен сары маймен (20 г) араластырыңыз. Пюрені кішкене табақтарға бөліп, пеште пісіріңіз. Аршылған каштандарды 10 минут бойы бумен пісіріңіз. Су қайнаған кезде каштанның үстіне тұздықты құйыңыз (2 ас қасық). Жасыл бұршақты қайнатыңыз, тұзды қайнаған суға батырыңыз, сары маймен қайнатыңыз, қант пен ұн қосыңыз. Қырғауылдың дайын ұшасын кесіңіз, сонда әр порцияда ақ еттің бір бөлігі болады, оны табаққа салыңыз, аздап тұздық құйыңыз, тұздықтағы картоп тоқаштары, жасыл бұршақ және каштанмен бірге. Бөлек, тұздық ыдысында тұздыққа қызмет етіңіз.