Қаймақпен бұқтырылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қоян - 1 кг, шошқа майы - 100 г, май - 150 г, ұн - 2,5 ас қасық, қаймақ - 200 мл, шарап сірке суы - 5 ас қасық, қоян сүйегінің сорпасы немесе су - 2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қоянның етін, жақсырақ жамбас бөлігін және дорсальды бүйрек бөлігін пленкалардан тазартып, 8-10 сағат бойы салқын су мен сірке суын құйыңыз. Содан кейін үлкен ет кесектерін шошқа майымен, тұзбен себіңіз, сары маймен (75 г) пісірме табаққа салыңыз да, пеште қызартыңыз. Қайнаған сорпаға (немесе суға) сары май мен қаймақ (100 мл) қосылған ұнды, тұзды салып, тұздықты 10 минут қайнатыңыз. Қуырылған етті бөліктерге бөліп, кастрюльге салыңыз, етті тұздықпен жабыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және етті пешке қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл тұздықты құйыңыз. Ет дайын болған кезде қалған қаймақты құйып, қайнатыңыз. Күріш немесе пісірілген картоп гарнирімен бірге қызмет етіңіз.