Қаймақ соусының астындағы медальондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы (сирлоин) - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, сары май - 75 г, ұн - 100 г, лимон шырыны - 100 мл, ет сорпасы немесе су - 1л, қаймақ - 250 мл, ақ нан - 10 тілім, тұз және дәміне қарай ұнтақталған ақ бұрыш.
Сипаттамасы Етті тілімдерге кесіңіз (бір порцияға 2), аздап шайқаңыз, тұз себіңіз және кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Басқа кастрюльге сорпаны немесе жылы суды қайнатыңыз, сары маймен араластырылған ұнды салыңыз да, араластыра отырып, қоюланған тұздық алынғанша баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Тұздықты ұсақ електен өткізіп, етке құйыңыз, жаңа қаймақ қосыңыз және бәрін тағы 20 минут қайнатыңыз, содан кейін лимон шырынын құйып, оттан алыңыз. Крутондарды сары майға қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде етті крутондарға салыңыз және тұздықпен жабыңыз. Гарнирге қайнатылған күрішке қызмет ету ұсынылады.