Қоян етінен жасалған, тұздық пен қаймақ қосылған медальондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян еті (арқа бөлігі) - 1 кг, сары май - 50 г, қаймақ-150 мл, ақ нан-5 тілім, өсімдік майы - 100 мл, томат пастасы - 1 ас қасық, қоян сүйектері - 1 кг, көкөністер (сәбіз, ақжелкен, ақжелкен және балдыркөк) - 125 г, қара шарап - 200 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Маринад үшін: зәйтүн майы - 4 ас қасық, 1 лавр жапырағы, пияз - 1 бас, шарап сірке суы - 1 ас қасық, шарап - 1 стакан, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Картоп крекеттері үшін: картоп - 400 г, ұн - 1 ас қасық, 1 жұмыртқа, нан үгіндісі - 2 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қоян етін алдын ала маринадтаңыз (саңырауқұлақ қосылған қоянға арналған рецепт бойынша). Маринадталған етті тілімдерге кесіңіз, ұрыңыз (қалыңдығы 0,5 см), тұз, бұрыш себіңіз, ұнға ораңыз және әр тілімді екі жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Етті алып тастағаннан кейін, сол кастрюльге жіңішке туралған көкөністерді құтқарыңыз, томат пастасын құйыңыз, шарап құйыңыз, пеште туралған және қызарған сүйектерді салыңыз да, қажет болған жағдайда су қосып, бір сағат қайнатыңыз. Алынған тұздықты қуырылған еттің үстіне сүзіп, ет дайын болғанға дейін пісіріңіз. Майға қуырылған крутондарға дайын медальондарды салыңыз, оларды тұздықпен, ал үстіне жаңа қаймақпен жабыңыз. Картоп крокеттерімен безендіріңіз: ыстық қайнатылған картопты ет тартқыштан өткізіп, ұн, жұмыртқа, тұз және бұрышпен араластырыңыз, крокеттер жасаңыз, оларды ұрылған жұмыртқамен сулаңыз, нан үгіндісіне орап, ыстық майға қуырыңыз.