Балдыркөк қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қабырға сүйегі бар төс еті - 750 г, өсімдік майы - 125 мл, қант - 1 шай қасық, пияз - 1 бас, томат пюресі - 2 ас қасық, балдыркөк - 750 г, ұн - 1 ас қасық, қызыл шарап - 1/2 кесе, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті кесектерге кесіңіз (бір порцияға 2), тұз себіңіз және ыстық майға қуырыңыз. Ет қызарған кезде оған майдалап туралған пиязды, қызанақ пюресін салып, ұнға араластырылған жылы суға (1 л) және шарапқа құйыңыз. Орташа отта пісіріңіз. Тазартылған және жуылған балдыркөкті қалыңдығы 1,5 см болатын текшелерге кесіңіз, ыстық майға қатты отта қуырыңыз, кастрюльге салыңыз, ет тұздығын құйыңыз және жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Кішкене кастрюльге түйіршіктелген қант қосып, қасық су құйып, отқа қойыңыз. Қант ашық қоңыр түске ие болған кезде, кастрюльді оттан алыңыз, оған бір қасық жылы су құйыңыз және балдыркөкті осы күйдірілген қантпен құйыңыз. Етті балдыркөк қосылған кастрюльге салыңыз да, пешке 10 минутқа қойыңыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенмен ыстық күйінде қызмет етіңіз.