Көкөністер қосылған қаймақ соусының астындағы бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті - 750 г, сары май - 125 г, пияз - 2 бас, ет сорпасы -1,5л, картоп-10 түйнек, сәбіз - 10 дана, балдыркөк - 500 г, пияз-көшет - 20 бас, саңырауқұлақтар - 5 дана, ұн - 2 ^ ас қасық, қаймақ - 100 мл, дәміне қарай 1 лимон, ақжелкен, тұз және бұрыш қосылған шырын.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, тең бөліктерге бөліңіз, тұз себіңіз және аздап сары майға қуырыңыз, содан кейін майдалап туралған пияз мен бұрышты етке салыңыз. Пияз алтын түске боялған кезде, ет сорпасын ет пен пияздың үстіне құйып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Көкөністерді бөлек дайындаңыз: картопты тазалаңыз, тазартылған сәбіз мен балдыркөкті арнайы пышақпен тілімдерге бөліңіз, пияз-көшеттерді тазалаңыз, саңырауқұлақтарды тазалаңыз және жақсылап шайыңыз, бәрін тұзды қайнаған суға пісіріңіз. Дайын көкөністерден суды ағызып, етке салыңыз, қайнатыңыз және жылы жерге қойыңыз. Қалған сары майды бөлек қыздырып, ондағы ұнды қызартып, сарғайып кетпеуін қадағалаңыз, оны ет сорпасымен сұйылтып, қайнатыңыз. Дайын тұздықты ет пен көкөністерге құйыңыз, қаймақ пен лимон шырынын құйыңыз, тұз, бұрыш қосып, 10 минут қайнатыңыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенге себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.