Қаймақ қосылған фаршталған цуккиниден жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5 цуккини (ұзындығы 10-12 см), сиыр еті-400 г, сәбіз, балдыркөк, ақжелкен мен ақжелкен - 200 г, пияз - 150 г, күріш - 50 г, 3 жұмыртқа, қаймақ - 200 мл, 2 лимон қосылған шырын, ет сорпасы - 1л, дәміне қарай ақжелкен мен аскөк, бұрыш пен тұз.
Сипаттамасы Цуккиниді қабығынан тазалаңыз, жартысын кесіңіз және целлюлозаны тұқымдармен бірге алыңыз. Фаршты дайындаңыз: етті тартылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз, қайнаған суға күйдірілген күріштің жартысын, ақуыздарды, майдалап туралған ақжелкенді, тұз бен бұрышты араластырыңыз. Цуккиниді тартылған етпен толтырыңыз, кастрюльге салыңыз, ет сорпасын құйыңыз және қайнатыңыз. Бөлек түрде ет сорпасында немесе суда кішкене текшелерге кесілген көкөністер мен қалған күрішті пісіріңіз. Цуккини сорпасын дайын көкөністер мен күрішке құйыңыз, қаймақпен шайқалған шикі сарысын, майдалап туралған көк пен лимон шырынын дәмдеңіз. Үстелге қызмет етіңіз, әр табаққа екі фаршталған цуккини салып, дайын чорбамен толтырыңыз.