Котлеттер мен қызанақ қосылған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы-400 г, пияз-150 г, сәбіз, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк-200 г, томат пастасы-50 г, 2 жұмыртқа, күріш - 50 г, өсімдік майы - 100 мл, қант сүйектері - 1 кг, қызанақ - 500 г, 1 тәтті бұрыш, ақжелкен мен ақжелкен, квас-борщ немесе лимон шырыны, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кесілген сүйектерді суық сумен және тұзбен толтырып, пісіруге қойыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастап, пісірілген және туралған көкөністер мен майдалап туралған пияздың жартысын салыңыз. Фрикаделькаларды тартылған немесе шикі пияз және ақжелкенмен бірге ет тартқыштан өткізілген мяс дайындаңыз. Фаршты тұз бен бұрышпен дәмдеңіз де, жұмыртқамен жақсылап араластырыңыз. Котлеттерді үлкен тәтті шие мөлшерінде кесіңіз (бір порцияға 4-5 дана). Көкөністер дайын болған кезде сүйектерді алып тастап, бөлек қайнатылған квас-борщты кастрюльге құйып, томат пастасын салып, сиорбаны қайнатыңыз, сосын котлеттерді салып, тағы 20-25 минут пісіріңіз. Бөлек пісірілген күрішті, тұзды, лимон шырынын (дәміне қарай), майдалап туралған ақжелкен мен лавашты, жуылған және аршылған қызанақты чорбаға салып, қайнатыңыз, чорба дайын.