Шошқа етінен жасалған хорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Емізетін шошқаның аяғы, құлағы мен құйрығы - 1 кг, шошқа тілі - 200 г, емізетін шошқаның миы - 200 г, сәбіз, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк - 200 г, пияз - 125 г, күріш - 1 ас қасық, квас-борщ - 800 мл, өсімдік майы - 50 мл, лимон шырыны немесе тұзды қырыққабат, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған аяқтарды, құлақтарды, құйрықты және тілді күйдіріп, кесектерге кесіңіз (бір порцияға 4-6 дана) және суық тұзды суға толтырып, қайнатыңыз. Су қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз, майдалап туралған пиязды және майға сақталған кішкене текшелерге кесілген көкөністерді салыңыз. Жақсылап жуылған, қабықшалардан тазартылған және кішкене кесектерге кесілген миды кастрюльге салыңыз, ет дайын болған кезде бөлек қайнатылған квас-борщ пен пісірілген күрішті қосыңыз. Чорбаны дәміне қарай лимон шырынын немесе қырыққабат тұзды ерітіндісімен тұздап, қышқылдандырып, үстіне майдалап туралған ақжелкен мен лаваш себіңіз.