Ардель тіліндегі гуляш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, ысталған бел - 250 г, томат пастасы - 2 ас қасық, пияз - 2 орташа бас, картоп-10 орташа түйнек, қаймақ - 10 ас қасық, ет сорпасы - 300 мл, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 2 ас қасық, тұз, бұрыш, дәміне қарай ұнтақталған қызыл бұрыш. Тұшпара үшін: сары май-50 г, ұн-100 г, 4 жұмыртқа, су - 200 мл, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті ұрып, кішкене текшелерге, тұзға, бұрышқа турап, ұнға салып, сақталған, майдалап туралған пиязға салыңыз. Кішкене текшелерге кесілген белді қуырып, тілімдерге кесілген картоппен бірге етке салыңыз. Барлығын ет сорпасымен жабыңыз, қақпақпен жабыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Тұшпараны келесідей етіп дайындаңыз: суды тұз бен сары маймен қайнатыңыз. Қайнаған суға барлық ұнды бірден құйып, шпатламен қарқынды араластыра отырып, 5 минут қайнатыңыз. Жақсы қоюланған массаны сәл салқындатыңыз, жұмыртқа мен майдалап туралған ақжелкенді мұқият араластыра отырып, бір -бірлеп қосыңыз. Алынған қамырдан тұшпараны шай қасықпен қалыпқа салып, қайнаған тұзды суға батырыңыз. Тойтармалар қалқып шыққан кезде, оларды елекке аударып, бір-біріне жабысып қалмас үшін суық сумен шайыңыз. Тұшпараны етке салыңыз, қаймақ құйыңыз және баяу отта тағы 10 минут қайнатыңыз.