Балапандардан жасалған паприкаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 тауық еті, шошқа майы - 75 г, пияз - 2 бас, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 шай қасық, қаймақ - 5 ас қасық, ұсақ қызанақ - 5 дана, дәміне қарай ақжелкен, тұз бен бұрыш. Тұшпара үшін: ұн - 200г, 1 жұмыртқа, сүт - 100 мл, тұз.
Сипаттамасы Өңделген тауықтарды кесектерге бөліп, тұздап, қыздырылған майға қуырып, кастрюльге салыңыз. Қалған майға майдалап туралған пиязды құтқарып, ұнтақталған қызыл бұрыш қосып, суға (5 кесе), тұз, бұрыш құйып, тауықтарды тұздыққа салып, орташа отта пісіріңіз. Тұшпараны дайындаңыз: терең ыдыста жұмыртқаны сүтпен, тұзбен шайқаңыз, ұн қосыңыз, қамырды шанышқымен көпіршіктер пайда болғанша шайқаңыз. Қамырды шай қасықпен алып, тұшпараны тұзды қайнаған суға батырыңыз. Қақпақтарды қақпақпен жабылған кастрюльде баяу отта қалқып шыққанша пісіріңіз. Дайын тұшпараны саңылаулы қасықпен алыңыз, ағын су астында салқындатыңыз, тауықтармен бірге кастрюльге салыңыз және ыстық пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Үстелге жасыл ақжелкен себілген дөңгелек табаққа салыңыз.