"Манука қонақ үйі" мейрамханасының рецепті бойынша тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2 тауық еті, қызанақ-300 г, өсімдік майы-100 мл, тәтті бұрыш-4 дана, жасыл пияз-2 дана, жасыл сарымсақ - 2 дана, ақжелкен, аскөк және эстрагон, жаңа саңырауқұлақтар - 200 г, дәмді - 2 г, қант - 10 г, шарап - 1/2 кесе, күріш - 150 г, май-150 г, ет сорпасы-700 мл, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауықтарды ыстық пеште (10 минут) пісіру парағында қыздырылған майға қуырыңыз. Тауықтың әрбір ұшасын төрт бөлікке бөліп, қабығы мен тұқымы аршылған және туралған қызанақ, майдалап туралған бұрыш, шөптер, пияз, сарымсақ және саңырауқұлақтар қосылған кастрюльге салыңыз. Тұз, қант, дәмді қосыңыз, аздап су мен шарап құйыңыз, майдың бір бөлігін (50 г) салып, пеште жұмсақ болғанша пісіріңіз (шамамен 40 минут). Күрішті шайыңыз, сары маймен (100 г) аздап қайнатыңыз, ет сорпасын, тұзды құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Тауықтарды тұздықпен бірге терең табаққа салып, ақжелкен мен аскөк себіңіз. Гарнирге күріш беріңіз.