Зәйтүн қосылған сиыр етінің тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тіл - 1 кг, пияз - 2 бас, тұқымсыз жасыл немесе қара зәйтүн-150 г, ұн - 50 г, өсімдік майы - 100 мл, томат пастасы - 50 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш, 2 кішкене сәбіз, балдыркөк - 100 г, қызыл шарап - 100 мл, пияз-көшет-150 г, 1 лимон.
Сипаттамасы Жуылған және мұқият тазартылған тілді 12 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Тілді қыздырылған майға қуырыңыз, барлық жағынан қызарғанша, бөлек ыдысқа салыңыз. Қуырудан қалған майға ұн мен туралған көкөністерді құтқарыңыз, үстіне жылы су құйыңыз, томат пастасын құйыңыз, тіл, тұз, бұрыш салып, шамамен екі сағат пісіріңіз. Дайын тілді алыңыз, салқындатыңыз, одан пленканы алыңыз, тілімдерге кесіңіз, таяз табаға салыңыз және сүзілген тұздықты құйыңыз. Тұтас аршылған пияз көшеттерін бөлек құтқарыңыз, аздап су құйыңыз және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Шұңқырлы зәйтүндерді суық сумен шайыңыз, 10 минут қайнаған суға құйыңыз, елекке қойыңыз, суды ағызыңыз және пияз көшетімен бірге кастрюльге тілмен салыңыз. Тұз қосып, шарап құйып, 10-15 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде лимон кесектерімен және майдалап туралған шөптермен безендіріңіз.