Қызанақ пюресі сорпасы - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Қызанақ-1,5 кг, пияз-1 бас, 1 сәбіз, балдыркөк және ақжелкен - 100 г, ұн - 50 г, күріш - 50 г, өсімдік майы - 75 мл, май - 50 г, 1 тәтті бұрыш, ет сорпасы немесе су - 2л, дәміне қарай ақжелкен, қант және тұз.
Сипаттамасы Жуылған қызанақты ұсақтап турап, тұздап, 30 минутқа қалдырыңыз (түсін сақтау үшін). Тазартылған және жуылған көкөністерді (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, пияз) тілімдерге бөліп, өсімдік майына қайнатыңыз, ұн себіңіз, араластырыңыз, сорпаға немесе жылы суға (2 л) құйыңыз және 30 минут қайнатыңыз. Қызанақ пен ірі туралған болгар бұрышын салып, тағы бір сағат қайнатыңыз, содан кейін барлық көкөністер мен қызанақтарды електен сүртіңіз, сорпаны сүзіп, қайтадан отқа қойыңыз. Күрішті селен мен суға бөлек қайнатыңыз, дайын күрішті суық сумен бірнеше рет шайыңыз және дәміне қарай тұз бен қант қосып сорпаға салыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаға жаңа піскен сары майды салып, май бетінде қалқып кетпес үшін жақсылап араластырып, үстіне ақжелкен себіңіз.