Добруджадағыдай сиыр етінен жасалған токана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті (жамбас) - 700 г, пияз - 500 г, өсімдік майы -100 мл, ысталған бел-50 г, күріш-75 г, 2 ірі тәтті бұрыш, қызанақ - 500 г, қызыл ұнтақталған бұрыш - пышақтың ұшында, ет сорпасы немесе су - 1 л, шарап - 1/4 кесе, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті текшелерге кесіңіз, жуыңыз, ағызып жіберіңіз, тұз себіңіз және кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Қуырылған етті алып тастаңыз, ал қалған майға майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, ұнтақталған қызыл бұрышпен араластырыңыз, ет сорпасын немесе жылы суды құйыңыз, алынған тұздыққа етті салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ет дерлік дайын болған кезде, оған текшелеп туралған белді, жуылған күрішті және жұқа жолақтарға кесілген тәтті бұрышты, тұзды, бұрышты салып, қабығы мен тұқымын, ірі туралған қызанақты қосып, шарап құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабылған пешке салыңыз да, шамамен 30 минут қайнатыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз.