Аңшылық үлгідегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті (сирлоин)-750 г, өсімдік майы-100 мл, пияз - 2 бас, 1 сәбіз, сүйек сорпасы - 500 мл, ұн - 2 ас қасық, қант - 1 шай қасық, қыша - 1/4 шай қасық, 1 лавр жапырағы, макарон - 250 г, ысталған бел - 50 г, шарап - 1/2 кесе, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті сіңірлерден тазартыңыз, ысталған белге, тұзға себіңіз және барлық жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Қуырылған етті алып тастаңыз, ал қалған майға туралған пияз мен сәбізді құтқарыңыз, үстіне ұн себіңіз, араластырыңыз, шарап құйыңыз, қыша салып, сүйек сорпасын құйыңыз, етті тұздыққа салып, 30 минут қайнатыңыз. . Дайын етті тілімдерге бөліп, кастрюльге салыңыз. Тұздықты сүзіп, лавр жапырағы мен қантты қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз, содан кейін туралған етті үстіне құйыңыз. Макарондарды тұзды қайнаған суға салып қайнатыңыз. Суды ағызып, суытып, үстіне еріген ыстық майды құйып, ет жағымен бірге ұсыныңыз.