Жасыл қант бұршақтары қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Төс еті - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, пияз - 150 г, жасыл қант бұршақтары - 625 г, қызанақ - 400 г, сарымсақ - 2-3 түйір, ұн - 1 ас қасық, шарап - 1/2 кесе, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліп тураңыз (бір порцияға 2-ден), тұз бен бұрыш қосып, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз да, басқа ыдысқа салыңыз. Майдалап туралған пияз мен сарымсақты сол майға қуырып, ұн қосып, қызартып, жылы суға құйып, 10 минут қайнатыңыз. Тазартылған және жуылған бұршақты тұздыққа салыңыз, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін қуырылған етті салыңыз. Табада туралған қызанақты қуырыңыз да, ет үшін сүртіңіз. Тұз, бұрыш қосып, кәстрөлді ет пен бұршақпен бірге дайын болғанға дейін пешке салыңыз. Үстелге қызмет етіңіз, шарап құйыңыз және ақжелкенге себіңіз.