Көкөністер мен қаймақ қосылған антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Антрекот - 1 кг, пияз - 250 г, сәбіз - 120 г, ақжелкен-125 г, балдыркөк-1/2 тамырлы көкөністер, 2 тәтті бұрыш, өсімдік майы-150 мл, томат пастасы-1 ас қасық, пияз - 1 сабағы, жасыл бұршақ - 300 г, жасыл бұршақ - 300 г, қызанақ - 5 дана, ұн - 2 ас қасық, қаймақ - 5 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Энтрекотты пленкалардан және ыдыстардан тазалап, бөліктерге бөліп, тұздап, ұнға орап, екі жағынан қуырып, табаға салыңыз. Етті қуырғаннан кейін қалған майда майдалап туралған пиязды сығып, томат пастасымен араластырып, суға (200 мл), тұз бен бұрышқа құйып, 30 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты қуырылған етке құйыңыз. Бұршақ пен бұршақты тұзды қайнаған суға қайнатыңыз. Сәбізді, балдыркөкті, ақжелкенді, қырыққабатты, бұрышты және пиязды майда жолақтарға кесіңіз, майға қуырыңыз (алдымен тамырларды, содан кейін қалғанын қосыңыз). Барлық көкөністерді үстіне бұршақ пен бұршақ салып, ми- сомы бар кастрюльге салыңыз да, кастрюльді пешке салыңыз. Ет дерлік дайын болған кезде, екіге бөлінген қызанақты кастрюльге салыңыз да, пеште тағы 10 минут ұстаңыз. Дайын ет пен көкөністерді ыстық күйінде ұсыныңыз, алдымен етті табаққа, ал үстіне көкөністер мен қызанақтарды гүл шоғымен салыңыз. Жаңа піскен қаймақ пен қайнатылған картопты бөлек ұсыныңыз.