Бұзау етінің төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Бұзау еті - 750 г, өсімдік майы - 75 мл, балдыркөк - 250 г, сәбіз - 250 г, пияз - 1 сабақ, картоп -10 түйнек, пияз - 1 ірі бас, ұн - 50 г, ет сорпасы - 2 кесе, қаймақ - 250 мл, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған етті алдымен сүйек бойымен кесектерге кесіңіз, содан кейін сүйектерді екіге бөліңіз. Тұз, бұрыш қосып, әр бөлігін ұнға салыңыз. Майдалап туралған пиязды терең кастрюльге салыңыз, етті кастрюльге салыңыз, аздап ет сорпасын құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және етті ағаш қасықпен араластыра отырып, өз шырынында қайнатыңыз. Ет қызарған кезде, қалған ет сорпасын, қаймақтың жартысын құйып, текшелерге кесіңіз, көкөністерді 15 минут күйдіріңіз (картоптан басқа) және баяу отта пісіріңіз. Картопты жуыңыз, тазалаңыз, текшелерге кесіңіз және қайнаған, тұзды суға 10 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында 15 минут бұрын картопты ет пен көкөніс қосылған кастрюльге салып, қалған қаймақты қосыңыз. Ақжелкенге себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.