Ащы соусы бар табиғи котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Шошқа еті (котлет бөлігі) -5 дана 150 г, өсімдік майы - 100 мл, ұн - 100 г, маринадталған қияр - 100 г, пияз -2 бас, қыша - 1/4 шай қасық, бұрыш бұршағы - 2 г, шарап сірке суы - 20 мл, шарап - 50 мл, ет сорпасы немесе су - 1 л, май - 50 г, томат тұздығы - 50 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Котлеттерді тұздап, ұнға салып, ыстық майға қуырыңыз. Етті кастрюльге салыңыз да, қалған майға ұнды қызартып, томат пастасын қосып, сорпамен немесе жылы сумен сұйылтып, қайнатыңыз. Еттің үстіне тұздықты сүзіп, орташа отта пісіріңіз. Сірке суын қыша, бұрыш және майдалап туралған пиязбен бөлек қайнатыңыз (15 минут), етке ағызыңыз. Қабығы мен тұқымынан тазартылған қиярды ұсақтап турап, сығып, етке салып, шарап құйып, ет дайын болғанша пісіріңіз. Дайын ыдысқа жаңа піскен сары майдың бөліктерін салыңыз. Гарнирге картоп пюресін беру ұсынылады.