Саңырауқұлақтар қосылған қаймақ соусының астындағы қаз (немесе үйрек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз (немесе үйрек) - 1, 6 кг, май - 100 г, ұн - 50 г, пияз - 100 г, қаймақ - 200 мл, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, дәміне қарай тұз және ақ бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген және жуылған қаздың ұшасын бөліктерге бөліп, тұздап, майға қуырыңыз (50 г). Сол ыдыста, қуырылған етті алып тастағаннан кейін, майдалап туралған пиязды ұнмен құтқарыңыз, қаймақпен 1-2 стакан жылы сумен сұйылтыңыз. Алынған тұздықты құстың үстіне сүзіп, баяу отта пісіріңіз. Мұқият жуылған, жіңішке кесілген саңырауқұлақтарды майға (50 г) салып, етке салып, дайын болғанға дейін бірге пісіріңіз. Үстелге ыстық гоминимен бірге қызмет етіңіз.