Саңырауқұлақтар қосылған қаймақ соусының астындағы қаз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,6 кг қаз, 100 г сары май, 200 г қаймақ, 250 г жаңа саңырауқұлақтар, 50 г ұн, 100 г пияз, бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар қосылған қаймақ соусының астындағы қаз Қаздың өңделген және жуылған ұшасын бөліктерге бөліп, тұздап, бұрыштап майға қуырады. Сол ыдыста қуырылған етті алып тастағаннан кейін майдалап туралған пиязды ұнмен өткізіп, қаймақпен және 1-2 стакан жылы сумен сұйылтады. Алынған тұздық құсқа сүзіледі және дайын болғанға дейін баяу отта қайнатылады. Мұқият жуылған, жіңішке кесілген саңырауқұлақтарды майға салып, етке салып, дайын болғанға дейін бірге қайнатады.