Қаймақ қосылған ақ саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа порчини саңырауқұлақтары - 500 г, пияз - 1 бас, май-100 г, ұн-5 шай қасық, қаймақ - 200 мл, ет сорпасы - 2 кесе, ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және мұқият жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, баяу отта қайнатыңыз. Саңырауқұлақтар шырынын жіберген кезде оны ағызып, саңырауқұлақтарды сары майға қуырылған пияз, тұз және бұрышпен араластырып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін ет сорпасын, ұнмен араластырылған қаймақты құйып, қоюланғанша қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды майдалап туралған жасыл ақжелкенмен ыстық күйінде ұсыныңыз.