ТОЛТЫРЫЛҒАН САҢЫРАУҚҰЛАҚТАР (1 әдіс)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Саңырауқұлақтар - 650 г, сәбіз және ақжелкен - 100 г, қаймақ - 100 мл, май - 100 г, ұн - 1 ас қасық, 2-3 шикі сарысы, ірімшік - 50 г, шырын 1/2 лимон, жасыл ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалап, жақсылап шайыңыз, аяқтарын ұсақтап тураңыз, уылдырық шашыңыз, сығыңыз және маймен қайнатыңыз. Сәбіз мен ақжелкенді үккіштен өткізіп, майдың бір бөлігімен және аздап сумен қайнатыңыз. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын майланған пісірме табаққа салыңыз да, ыстық пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Бұқтырылған көкөністерді електен сүртіңіз, пюрені қаймақпен, сары маймен, ұнмен бірге кастрюльге салыңыз, сарысын, лимон шырынын, тұзды, бұрышты құйыңыз, араластыра отырып, қайнатыңыз. Алынған тұздықтың жартысын бұқтырылған саңырауқұлақ аяқтарымен араластырыңыз және қақпақтарды алынған тартылған етпен толтырыңыз, оларды пісіру парағына салыңыз, қалған тұздықты әр қақпаққа құйып, үгітілген ірімшік себіңіз. Науаны пешке 20-25 минутқа қойыңыз. Дайын саңырауқұлақтарды табаққа салыңыз да, майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз. Толтырылған саңырауқұлақтар тәуелсіз тағам ретінде немесе гарнир ретінде беріледі.