Клужский стилінде толтырылған саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Жаңа саңырауқұлақтар (шампиньондар) - 1 кг, шошқа еті (целлюлоза) - 250 г, күріш - 1 ас қасық, ақжелкен, қаймақ - 200 мл, пияз - 100 г, ұн - 2 ас қасық, өсімдік майы - 100 мл, 1 жұмыртқа, ет сорпасы - 1 кесе, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, аяқтарын қақпақтардан бөліп, жақсылап шайыңыз. Етті ет тартқыштан өткізіңіз (ұсақ електен). Пиязды өсімдік майына (50 мл) салып, оны етпен, майдалап туралған саңырауқұлақ аяқтарымен, бұрышпен, тұзбен және ақжелкенмен араластырып, саңырауқұлақтар дайын болғанша қуырыңыз. Алдын ала қайнатылған күріш пен шикі жұмыртқаны қосып жақсылап араластырыңыз. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын алынған фаршпен толтырыңыз, оларды маймен майланған табаға салыңыз да, ыстық пешке 30 минутқа қойыңыз. Тұздықты қалған майға аздап қуырылған ұннан, тұздан, қызыл бұрыштан, қаймақтан және ет сорпасынан дайындаңыз. Тұздықты баяу отта 20 минут қайнатыңыз. Дайын саңырауқұлақтарды ыстық тұздықпен құйып, үстелге қызмет етіңіз.