Марамуреш рецепті бойынша аю етінің сирлоині
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Аюдың арқа белі - 1 кг, шарап - 250 мл, пияз-2 бас, май-150 г, ұн-2 ас қасық, томат пастасы - 1 ас қасық, ақ тамыр - 100 г дәмді-2 г, сорпа немесе су- 1л, қант-1 шай қасық, алма - 3 дана, қызыл қырыққабат - 1 кг, картоп - 300 г, 2 жұмыртқа, нан үгіндісі-100 г, саңырауқұлақтар- 150 г, ысталған бел - 90 г, ұнтақ мускат жаңғағы - дәміне қарай 1 г, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Аю етінің белін артық майдан тазартып, тұз, бұрыш қосып, жан-жағынан ыстық майға қуырып, жақсылап қызартып, сосын пешке қуырып, аздап су құйып, тураймыз. пияз және тамырлар. Дайын етті алып тастаңыз, ал қалған шырынға ұнды (1, 5 ас қасық) үнемдеңіз, сорпаны, шарапты құйыңыз, араластырыңыз, томат пастасын, дәмді салып, қайнатыңыз. Гарнирді бөлек дайындаңыз. Майдалап туралған қызыл қырыққабатты тұзбен сүртіңіз де, майдалап туралған пиязбен, жіңішке бел тілімдерімен, аршылған және тілімдерге кесілген алмамен аздап маймен құтқарыңыз. Тазартылған және жақсылап жуылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, тұздап, аздап сумен және маймен бұқтырыңыз. Картопты қайнатыңыз, електен ыстықтай сүртіңіз, ұнмен (1/2 ас қасық), шикі жұмыртқамен, тұзбен, мускат жаңғағымен араластырыңыз, котлеттерге бөліңіз, оларды нан үгіндісіне орап, ыстық майға қуырыңыз. Дайын етті тілімдерге бөліп, табаққа салыңыз, етті қуырған кезде алынған тұздықты аздап құйып, қызыл қырыққабат пен картоп котлеттерімен безендіріңіз. Саңырауқұлақтарды тұздықпен бірге тұздыққа салыңыз.