Бая мареден алынған рецепт бойынша бұғы белі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Арқа белі - 1 кг, тұздалған шошқа майы - 250 г, қызыл қырыққабат - 1 кг, картоп - 300 г, ұн - 50 г, май - 100 г, алма - 3 дана, ысталған бел - 80 г, шарап - 1 кесе, қаймақ - 100 мл, сүйек сорпасы немесе су - 400 мл, сірке суы - 1 ас қасық, пияз - 1 бас, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті барлық жағынан қызартып, тұтас бөлікке қуырыңыз. Ет салқындаған кезде оны шошқа майының жұқа тілімдеріне орап, жіппен байлап, қалыпқа салып, пеште шамамен 45 минут қайнатыңыз. Дайын етті алып тастаңыз, ал қалған тұздыққа сорпаны, ұн, тұз, бұрыш қосылған шарапты құйыңыз, 20 минут қайнатыңыз, ағызып, қаймақ қосыңыз. Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, тұзбен сүртіңіз, сірке суын құйыңыз және майдалап туралған пияз, бел және алма қосылған майға құтқарыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға салып пісіріңіз. Етті тілімдерге кесіңіз (жіптерді алып тастаңыз), табаққа салыңыз, үстіне тұздық құйыңыз, картоп пен қызыл қырыққабатты алма мен белмен безендіріңіз.