Тұшпара қосылған паприкаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа еті - 1400 кг, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 1 кг, томат пастасы - 100 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 5 г, бұрыш - 2 г, тұз - 50 г, тәтті бұрыш - 1 бұршақ, сарымсақ - 25 г, қызыл шарап - 200 мл, 10 ұсақ қызанақ. Тұшпара үшін: сары май - 75 г, ұн - 300 г, 5 жұмыртқа, ақжелкен - 2 шоқ, су - 300 мл.
Сипаттамасы Етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, таяз ыдыста қыздырылған майға қуырыңыз. Майдалап туралған пияз мен болгар бұрышын, ұнтақталған қызыл бұрыш пен қара бұрышты қосып, баяу отта қайнатыңыз. Пияз жұмсарған кезде томат пастасын салып, шарап құйып, табаны қақпақпен жауып, отта бірнеше минутқа қалдырыңыз. Содан кейін етті сумен жауып, баяу отта пісіріңіз, қажет болған жағдайда су құйыңыз. Тұшпараларды дайындаңыз: қайнаған суға сары май мен тұзды салып, бірнеше минут қайнатыңыз да, ұнды (барлығын бірден) тез құйыңыз. ағаш қасықпен тегіс болғанша араластырыңыз және үздіксіз араластыра отырып, 10 минут пісіріңіз. Оттан алыңыз және салқындатыңыз. Салқындағанға дейін. жұмыртқаны бірінен соң бірін мұқият араластырып, массаны шайқаңыз. Соңғы жұмыртқамен бірге кішкене бұрыш пен майдалап туралған жасыл ақжелкенді салыңыз. Өсімдік майымен майланған шай қасықпен тұшпараны алып, тұзды қайнаған суға батырыңыз. Судың бетіне қалқып шыққан дайын тұшпараларды алыңыз, ағын су астында салқындатыңыз. Ет қосылған кастрюльге салыңыз, үстіне қызанақты салыңыз да, кастрюльді пешке 10 минутқа қойыңыз. Майдалап туралған ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.