Шошқа етінен жасалған тоқана
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа еті - 1,2 кг, май - 200 г, пияз - 1 кг, томат пастасы - 100 г, тәтті паприка-4 бұршақ, сарымсақ -25 г, бұрыш - 5 г, шарап - 200 мл, тұз - 5 г, орташа қызанақ - 10 дана, дәмді - 2 г, ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Етті кішкене бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш қосып, майға қуырыңыз. Ет қызарған кезде майдалап туралған пияз мен тәтті бұрышты салып, пияз жұмсарғанша қуырыңыз. Томат пастасын, паприка, майдалап туралған сарымсақты қосып, шарап құйып, бәрін бірнеше минут қайнатыңыз, содан кейін жылы суға (250 мл) құйыңыз, дәмді себіңіз және баяу отта пісіріңіз. Ет дерлік дайын болған кезде, қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақты үстіне қойып, пешке 10 минутқа қойыңыз. Майдалап туралған ақжелкен мен гоминимен немесе қайнатылған картоптың гарнирімен ыстық күйінде қызмет етіңіз.