Картоп қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 1,5 кг, ет - 750 г, пияз - 2 бас, май (немесе шошқа майы) - 1 ас қасық, ұн - 1/2 ас қасық, 5 ұсақ қызанақ, томат пастасы - 1 ас қасық, сүйек сорпасы-1л, 1 лавр жапырағы, шарап - 1/2 кесе, ақжелкен - 1 шоқ, сарымсақ - дәміне қарай 4-5 түйір, тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, кішкене кесектерге кесіңіз (әрқайсысы 25-30 г), тұз себіңіз және қыздырылған майға қуырыңыз. Ет қызарған кезде майдалап туралған пиязды қосып, қызарғанша қуырып, ұн, томат пастасы, бұрыш, сарымсақ салып, сүйек сорпасын немесе қайнаған суға құйыңыз. Ет жартылай дайын болған кезде ірі туралған картопты, шарапты, лавр жапырағын, тұз бен бұрышты қосып, баяу отта пісіруді жалғастырыңыз, ал пешке дайын болғанға дейін бірнеше минут бұрын. Үстелге майдалап туралған шөптермен бірге қызмет етіңіз. Тағамның тығыздығы орташа болуы керек.