Сарымсақ қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті мен барабан таяқшалары - 5 дана, шошқа майы - 100 г, томат пастасы -2 ас қасық, сарымсақ-10 түйір, ұн - 1 ас қасық, шарап -1/2 кесе, пияз - 2 бас, картоп - дәміне қарай 10 орташа түйнек, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Кесілген жіліншіктер мен жіліншіктерді жуыңыз, құрғатыңыз, тұздап, барлық жағынан қуырыңыз да, табаға салыңыз. Қалған майда майдалап туралған пияз бен сарымсақты құтқарып, томат пастасын қосып, жылы суға (1 л) құйыңыз. Тұздық қайнаған кезде тұз, бұрыш қосып, оған қуырылған түйіршіктер мен түйіршіктерді салып, қазанды қақпақпен жауып, пешке салыңыз. Тазартылған картопты тұтас етіп жартылай дайын етке салыңыз, ұнмен араластырылған шарапты құйыңыз да, дайын болғанға дейін пеште қалдырыңыз. Тұздық жақсы қайнатылған кезде ыстық күйінде қызмет етіңіз.