Қозы қосылған палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет - 1 кг, сары май - 125 г, пияз - 1 бас, томат пастасы - 1 ас қасық, күріш - 200 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті арқа бөлігінен тең бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш қосып, май құйылған табаға салыңыз. Еттің үстіне жіңішке тілімдерге кесілген пиязды салып, қызарғанша бірге қуырыңыз. Томат пастасын немесе қабығы мен тұқымынан тазартылған жаңа піскен қызанақты (5 дана) қосып, ыстық суға құйыңыз (1 л), кастрюльді қақпақпен жауып, баяу отта пісіріңіз. Дайын етті басқа кастрюльге салыңыз, тұздықты етке құйыңыз, кастрюльді етпен бірге отқа қойыңыз, ол қайнай бастаған кезде жуылған күрішті құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және пешке 20-25 минутқа қойыңыз.