Толтырылған тәтті бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 20 тәтті бұрыш, сиыр етінің целлюлозасы - 500 г, шошқа етінің целлюлозасы - 300 г, күріш - 100 г, жасыл пияз - 2 шоқ, 2 жұмыртқа, орташа қызанақ-4 дана, ақжелкен мен аскөк, бұрыш - 2 г, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: өсімдік майы-250 мл, қызанақ-750 г, ұн-50 г, қант-1/2 шай қасық, қаймақ (немесе йогурт) - 400 мл.
Сипаттамасы Толтыру үшін цилиндрлік пішінді және бірдей мөлшердегі бұрыштарды алу ұсынылады. Бұрыштың шыңдарын кесіңіз, тұқымдардан тазартыңыз, шайыңыз және барлық су ағып кетуі үшін тесіктерін төмен қаратып қойыңыз. Фаршты келесідей етіп дайындаңыз: барлық етті ет тартқыштан ұсақ електен өткізіп, күйдірілген күрішпен, майдалап туралған пиязбен және қабығы мен тұқымынан тазартылған қызанақпен, екі жұмыртқа, тұз, бұрыш және майдалап туралған ақжелкен мен аскөкпен араластырыңыз. Бұрышты тартылған етпен толтырыңыз, барлық жағынан ыстық майға қызарғанша қуырыңыз да, саңылауларын жоғары қаратып таяз табаға салыңыз. Бұрыш толығымен жабылғанша қайнаған су құйыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және қалыпты отта пісіріңіз. Қызанақты екіге бөліп, аздап тұзды суға бірнеше минут қайнатыңыз, електен сүртіңіз, қант қосыңыз және фарштан күріш дайын болған кезде бұрышқа құйыңыз. Бұрыш қосылған кастрюльді пешке салыңыз, сонда бұрыш қызарады, ал тұздық қалыңдайды. Үстелге қаймақпен немесе қаймақпен бірге қайықта қызмет етіңіз.