Салцинадан алынған рецепт бойынша туралған ет қосылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 500 г, күріш - 75 г, қырыққабат - 1 кг, пияз - 200 г, ысталған бел - 100 г, қызанақ - 500 г, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1/2 шай қасық, өсімдік майы - 150 мл, қаймақ - 200 мл, ірімшік - 50 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Қамыр үшін: ұн-200 г, 2 жұмыртқа, тұз.
Сипаттамасы Ет пен ысталған белді кесектерге бөліп, майға қуырылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Жуылған күрішті тұзды суық суға (150 мл) салып қайнатыңыз. Тартылған етті қыздырылған майға қуырып, ісінген күріш, тұз, бұрыш қосып, араластырыңыз. Майдалап туралған қырыққабатты бөлек ыдыста аз мөлшерде майға жіберіңіз. Кеспеге қамыр илеңіз (ұннан, екі жұмыртқадан және тұздан), оны жұқалап жайыңыз (2 мм-де) және майланған дөңгелек табақтың (немесе кастрөлдің) түбін және қабырғаларын жайылған қабатпен жайыңыз. Қамырға қырыққабат пен етті кезектесіп қабаттарға салыңыз, жайылған қабаттың бос шеттерімен жабыңыз, қуырылған және езілген қызанақтан дайындалған томат тұздығын құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және кастрюльді орташа қыздырылған пешке салыңыз. 40-45 минут. Дайын қырыққабатты ыдысқа салыңыз, кастрюльді төңкеріп, үстелге жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.