Картоптан жасалған муссака
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті (жамбас) - 750 г, картоп - 1 кг, қызанақ - 400 г, 1 тәтті бұрыш, сарымсақ - 5 түйір, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 1 бас, ет сорпасы - 1 стақан, 3 жұмыртқа, қаймақ - 100 мл, ірімшік - 50 г, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті сіңірлер мен қабықшалардан аршып, ет тартқыштан өткізіп, Майдалап туралған пиязды аздап майға қызарғанша қайнатыңыз, етті қосып, барлық түйіршіктер ыдырағанша қуырыңыз, ет сорпасымен немесе жылы сумен сұйылтыңыз, туралған тәтті қосыңыз. бұрыш және жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Дайын етті салқындатыңыз, тұз, бұрыш, шөптер мен 2 жұмыртқа қосыңыз, бәрін мұқият араластырыңыз. Тазартылған картопты қалыңдығы 3 мм тілімдерге бөліп, екі жағынан да қуырыңыз. Картоптың жартысын майланған қуырылған табаның түбіне салыңыз, содан кейін пісірілген тартылған ет қабатын, ал қалған картопты ет көрінбейтін етіп үстіне қойыңыз. Кесілген қызанақты картоптың үстіне қойып, кастрюльді орташа қыздырылған пешке 30 минутқа қойыңыз. Қаймақтан, жұмыртқадан және үгітілген ірімшіктен таңғышты дайындаңыз, оны муссаканың үстіне құйыңыз да, кастрюльді қайтадан пешке салыңыз, ал мусака қызарғанша. Үстелге ыстық, томат соусымен немесе қайықтағы жаңа қаймақпен бірге ұсыныңыз.