Баклажаннан жасалған муссака
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Сиыр еті - 1400 кг, 6 ірі баклажан, қызанақ - 1 кг, ақжелкен - 2 шоқ, 2 тәтті бұрыш, сарымсақ - 10 түйір сарымсақ, май - 400 г, пияз - 2 ірі бас, ет сорпасы немесе су - 1, 5 кесе, 2 жұмыртқа, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Толтыру үшін: қаймақ - 300 мл, ұн - 50 г, 2 жұмыртқа, үгітілген ірімшік - 100 г.
Сипаттамасы Етті қабықшалар мен тамырлардан аршып, ұсақ електен ет тартқыштан өткізіңіз. Майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, тартылған етпен араластырыңыз және кесектер пайда болғанша етті жұмсақ болғанша қуырыңыз. Дайын етке майдалап туралған сарымсақ пен бұрышты, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш пен тұзды қосып, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, барлық сұйықтық буланғанша баяу отта пісіріңіз. Екі жұмыртқаны жылы тартылған етке ұрып, тұз, бұрыш және туралған жасыл ақжелкенді салып, бәрін араластырыңыз. Аршылған баклажандарды ұзындығы бойынша тілімдерге, тұзға турап, шырынның бір бөлігі шыққанша тақтаға қалдырыңыз. Оларды ұнға салып, ыстық майға қуырып, майланған қуырылған табаның түбіне және қабырғаларына салыңыз, сосын тартылған ет қабатын, қайтадан баклажан, тартылған ет және т.б. Үстіңгі қатарды баклажанмен салыңыз да, үстіне қабығы аршылған, туралған қызанақты салыңыз. Тұмшапешке 45 минут пісіруге қойыңыз, содан кейін екі жұмыртқаны қаймақ пен ұнмен ұрып, муссаканың үстіне құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз де, қайтадан пешке салыңыз, сонда мусака алтын қоңыр қабықпен жабылады. Дайын муссаканы тең бөліктерге бөліп, қызанақ соусымен бірге ыстық күйінде беріңіз.