Асқабақтан жасалған муссака
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер қуыруға арналған 10 цуккини, май (немесе өсімдік) майы - 100 г, ет - 1, 400 кг, май - 100 г, пияз - 5 бас, қызанақ-1, 200 кг, 2 жұмыртқа, ақжелкен - 2 байлам, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: май (немесе өсімдік) майы - 100 г, ұн - 50 г, сүт - 1л, үгітілген ірімшік - 4 ас қасық, 2 жұмыртқа.
Сипаттамасы Орташа мөлшердегі цуккиниді таңдап, қабығын аршып, бірдей қалыңдықтағы ұзын тілімдерге, тұзға кесіп, ағызып жіберіңіз. Кесектерді ұнға орап, қуырыңыз. Жас сиыр етін немесе бұзау етін (қалақша бөлігін) ет тартқыштан өткізіп, тұздалған пиязбен араластырып, жұмсақ болғанша қуырыңыз, сосын аздап су, қабығы мен тұқымы мен туралған қызанақты қосып, сұйықтық буланғанша қайнатыңыз. . Салқындатылған тартылған етке екі шикі жұмыртқаны ұрып, дәміне қарай тұз бен бұрыш, майдалап туралған көк салып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қуырылған цуккини мен тартылған етті маймен майланған кастрюльге немесе отқа төзімді шыныдан жасалған ыдысқа кезектесіп қабаттарға салыңыз. Жоғарғы қабат цуккини болуы керек. Қайнаған сүтпен сұйылтылған сары майға қуырылған ұннан тұздық дайындаңыз. Тұздықты пісіріңіз, үнемі араластырыңыз, 20 минут, оттан алыңыз, үгітілген ірімшік пен ұрылған шикі жұмыртқаны қосыңыз. Цуккиниді тұздықпен жабыңыз және оларды пешке 30 минутқа қойыңыз. Муссаканы қуырылған табада үстелге ұсыныңыз, тең бөліктерге кесіңіз. Томат тұздығын бөлек қайыққа салыңыз.