Тұздық қосылған шарлар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Сиыр еті - 700 г (70 г - бүйрек майы), ақ нан целлюлозасы - 125 г, 2 жұмыртқа, ет сорпасы немесе су-1 ас қасық, дәміне қарай бұрыш бұршағы, 1 лавр жапырағы, 2 бұршақ хош иісті бұрыш, 2 тәтті бұрыш, қызанақ - 750 г (қуыруға арналған қызанақтың жартысы), дәміне қарай лимон, пияз - 2 бас, ұн мен нан үгіндісі - 200 г, ақжелкен мен аскөк, сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен - 100 г, көкөніс май - 150 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті сіңірлер мен қабықшалардан тазартып, суға немесе сүтке малынған нан мен туралған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Тұз, бұрыш, майдалап туралған шөптерді қосып, ет сорпасын немесе суық суды құйып, тартылған етті жақсылап илеңіз. Фаршты дөңгелек шарларға бөліп, оларды нан үгіндісі қосылған ұнға орап, екі жағынан да қыздырылған майға қуырыңыз. Кесектерді қуырудан қалған майды сүзіп, оған майдалап туралған пиязды, сәбізді, ақжелкенді, ақжелкенді, балдыркөкті салыңыз. Көкөністер сарғайғанша қуырыңыз, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын көкөністерді си- то арқылы сүртіңіз, шарларды үгітілген тұздыққа салыңыз да, шамамен 20 минут қайнатыңыз. Қызанақтың жартысынан қызанақ шырынын дайындаңыз, оларды аздап тұзды суға қайнатыңыз және електен сүртіңіз. Қалған қызанақтарды тілімдерге кесіңіз, қуырыңыз және електен сүртіңіз, қызанақ шырынын араластырыңыз және оны шарларға құйыңыз. Тұздықпен жабылған жіптерді майдалап туралған тәтті бұрышқа себіңіз де, тұздықты қайнату үшін пешке салыңыз. Дайын кесектерге лимон шырынын (дәміне қарай) және қабығы мен тұқымынан тазартылған лимонның жұқа тілімдерін қосыңыз.