Эстрагонмен бірге шарлар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Тұздық үшін: 1 лавр жапырағы, 2 бұршақ хош иісті бұрыш, 2 тәтті бұрыш, қызанақ - 750 г, дәміне қарай лимон мен бұрыш бұрышы, пияз - 2 орташа бас, эстрагон - 150 г, 1 кішкене сәбіз, 1/2 балдыркөк, ет сорпасы немесе су-350 мл. Қуыруға арналған: өсімдік майы - 200 мл, ұн мен нан үгіндісі - 150 г.
Сипаттамасы Тартылған ет үшін: сиыр еті - 700 г, ақ нанның үгіндісі - 125 г, 2 жұмыртқа, ет сорпасы немесе су - 2 ас қасық, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Етті сіңірлер мен пленкалардан аршып, сүтке малынған нанмен және тілімдерге кесілген пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Тұз, бұрыш, майдалап туралған шөптерді қосып, ет сорпасын немесе суық суды құйып, тартылған етті жақсылап илеңіз. Дөңгелек кесектерді кесіп, нан үгіндісімен араластырылған ұнға орап, екі жағынан да ыстық майға қуырыңыз. Майдалап туралған пиязды және тамырларды (сәбіз, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк) қуырылғаннан кейін сүзілген майға қуырып, ет сорпасын немесе суды құйып, жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын көкөністерді електен шар тәріздес етіп сүртіңіз де, баяу отта шамамен 20 минут қайнатыңыз. Қызанақтың жартысынан қызанақ шырынын дайындаңыз, оларды аздап тұзды суға қайнатыңыз және електен сүртіңіз. Қалған қызанақтарды тілімдерге бөліп, майға қуырып, електен сүртіңіз. Томат пюресін қызанақ шырынын араластырып, шарларға құйыңыз. Жуылған эстрагон жапырақтарын тұзды қайнаған сумен күйдіріп, ұсақтап турап, шарларға себіңіз. Тұздықтағы шарларды пешке тұздық қоюланғанша салыңыз. Дайын шарларға дәміне қарай лимон шырынын немесе сірке суын қосыңыз. Үстелге ыстық күйінде қызмет етіңіз.