Толтырылған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Сиыр еті-450 г, шошқа еті-350 г, тұздалған қияр-5 дана (ұзындығы 10-12 см), күріш - 50 г, томат пастасы - 2 ас қасық, ұн-50 г, өсімдік майы-150 мл, 3 бас пияз, ақжелкен, ет сорпасы немесе су - 400 мл, қаймақ-5 ас қасық, дәміне қарай 1 жұмыртқа, қант, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр еті мен шошқа етін жуыңыз, кесектерге кесіңіз де, екі тұздалған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Жартылай пісірілген және салқындатылған күрішті, туралған аскөк, ұнтақталған бұрыш, жұмыртқа мен тұзды қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етпен қабығы аршылған қиярды және өзегін шай қасықпен алып тастаңыз. Қиярдың толтырылған жоғарғы бөлігін ұнға ораңыз. Қиярды қыздырылған майға қуырыңыз да, табаға салыңыз. Қалған майға майдалап туралған пиязды құтқарыңыз, содан кейін томат пастасын, суық сумен сұйылтылған ұнды салып, ет сорпасын немесе жылы суды құйып, 30 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты қиярға құйыңыз, тұз себіңіз, дәміне қарай қант қосыңыз және пешке 40 минутқа қойыңыз. Жаңа қаймақпен дәмделген үстелге қызмет етіңіз.