Балық тағамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Басы жоқ балық (белуга, табан, сазан, көксерке) - 1 кг, өсімдік майы-150 мл, сәбіз-300 г, пияз-2 бас, пияз-көшет- 250 г, маринадталған қияр-300 г, томат пастасы - 2 ас қасық, зәйтүн - 100 г, шарап - 1 кесе, лавр жапырағының 1/4 бөлігі, дәмді-2 г, хош иісті бұрыш, қара бұрыш-10 бұршақ, қызанақ - 5 дана, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз б.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балықты кесектерге кесіңіз (бір порцияға 2-3 дана), тұз себіңіз, өсімдік майына қуырыңыз және табаққа салыңыз. Майдалап туралған пиязды сол майға құтқарыңыз, сәбіз тілімдерін, аршылған пияз көшеттерін, күйдірілген, қабығы аршылған және тұқымдалған қиярды және жұқа тілімдерге кесілген қиярды қосыңыз, бұрыш, дәмді және лавр жапырағын қосыңыз, шарап пен томат пастасымен сұйылтыңыз (қажет болса, су қосуға болады) және 30 минут пісіріңіз. Суға малынған зәйтүндерден тұқымдарды алып тастаңыз. Зәйтүн мен балықты тұздыққа салып, пешке 10 минут қоямыз.Ыстық немесе суық күйінде майдалап туралған ақжелкен мен аскөк қосылған.