Жаңғақтармен толтырылған сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг тірі балық 2 пияз 2 жұмыртқа 200 г аршылған жаңғақ 2 ас қасық. ас қасық нан үгіндісі 4 ас қасық. өсімдік майының қасықтары 2 ас қасық. жасыл қасық ұнтақталған бұрыш немесе мускат жаңғағы дәміне қарай тұз
Сипаттамасы (асхана: поляк) Тұқы балығын қабыршақтан тазартып, басын кесіп, ішін кеспей ішін алып тастаңыз. Балықты жақсылап шайыңыз, содан кейін толтырыңыз. Толтыру үшін жаңғақтарды аздап қуырыңыз, тураңыз. Майда майдалап туралған пиязды қуырыңыз. Жаңғақтарды, крекерді, пиязды және қайнатылған жұмыртқаны араластырыңыз, тұз қосыңыз, пышақтың ұшына мускат жаңғағын немесе ұнтақталған бұрыш, майдалап туралған көк қосыңыз. Толтырылған балықты фольгаға орап, грильде 190 °C температурада 20-25 минут пісіріңіз. Еріген сары маймен, қайнатылған картоппен және буға пісірілген көкөністермен бірге қызмет етіңіз.